%10 İndirim ile Sosyal Medya Hesaplarınızı Canlandırın İndirim Kodunuz: "BLOG10"

   +44 74 75 594 029  hello@kolaytakipci.com.tr

Twitter Trend Topic Nedir? Nasıl Olunur?

Çağımızın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter her alanda insanlığa katkı sunan platformların başında gelir. Bugün baktığımız zaman çevremizden ya da yakın dünyamızdan birçok kişinin Twitter üzerinden duyurular, paylaşımlar hatta pazarlama hizmeti dahil yaptığını görmekteyiz. Twitter’ın bu kadar popüler olması hem sanat dünyasından hem de siyaset dünyasından birçok ismin de Twitter’da katılmasına neden olmaktadır.

Twitter’ın bu denli popüler olmasının bir nedeni de son dakika yaşanan tüm olayları gözler önüne sermesidir. Özellikle Twitter trend topic yaşanan her olayı hastagh ile birlikte insanlara duyurma amacı gütmektedir. Örneğin çevrenizde bir olay var bu olayı öne çıkan bir kavramla insanlara duyurabilir daha çok insana ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Twitter Trend Topic Nedir
Twitter Trend Topic Nedir

Twitter Trend Topic Nedir?

Twitter TT, uygulama üzerinden en çok kullanılan anahtar kelimeler anlamına gelmektedir. Yani bu kavram aslında hashtag’ler yani en çok bahsedilen şeyler için kullanılan kelimeler hatta listeler olarak bilinmektedir. TT kuralına sahip olan bir kullanıcı popüler gündem hakkında bilgi almak istemektedir. Twitter trend topic sayesinde gündemden kalması sağlanır. Gündemi en çok takip edenlerin genellikle kullandığı kelimelerden biridir.

Twitter Trend Topic Nedir
Twitter TT Nedir

Twitter Trend Topic Nasıl Olunur?

Trend Topic yani bir etiket daha doğrusu bir anahtar kelime kazandırmak zannedildiği kadar kolay bir iş değildir. Özellikle yüksek popülarite ya da popülaritesi yüksek olan hesaplara ihtiyaç duyan bir işleme sahiptir. Trend Topic kısa ifadeyle TT’nin amacı da popüler olması muhtemel olayları bir hastagh ile beraber insanlara duyurmak ve yaymaktır.

TT olabilmek için öncelikle yaşanan olayın popüler olması ve aynı anda birden fazla kişinin bu konu hakkında hastagh yazması gerekir. Bu sayede Twitter kurallarına uyduğunuz taktirde Twitter trend topic olabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir